woensdag 17 november 2010

Blacka carob rice pudding

Blacka rijstpudding
Bereidingstijd:
20-30 minuten
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Pieter Franciscus keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Koken
Soort gerecht:
Nagerecht


Ingrediƫnten voor 6 personen
* 1 liter volle melk.
* 100 gram suiker.
* 500 gram (arborio) rijst.
* 100 gram carobe poeder.
*..snufje.kaneel.    *1 blik zoete gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Verwarm de melk met de suiker in een pan met zware bodem op een laag vuurtje. En driekwart van de in de melk opgeloste carobe
voeg zodra de melk kookt de rijst toe en kook deze 20 minuten tot hij goed gaar is en alle melk heeft opgenomen.
afhankelijk van de gebruikte rijstsoort zult u er tussendoor wat extra melk moeten toevoegen,of aan het einde van de kooktijd een teveel aan melk afgieten.
voeg de kaneel  toe en schep deze zorgvuldig door de rijstpudding.
haal de pan van het vuur en doe de pudding over in een diepe kom.
strooi de rest van de gecondenseerde melk met de opgeloste carobe erin  erover en serveer warm. Tip neem wat hete melk om de gecondenseerde melk uit het blik te krijgen en los meteen het kwart carobe toe.

Serveertips

Een echt eigen nagerecht.
lekker met geklopte slagroom.

Geen opmerkingen: