donderdag 25 mei 2017

Engelen, en hoe maak je contact


Al voor er iets over mensen bekend was waren of bestonden er al engelen. Het wordt engel komt dan vreemd genoeg van het woord Angelos af. een Grieks woord wat boodschapper betekend.         
             Dus men kan aannemen dat deze naam van een latere origine is! In bijna alle wereld religiën kot er wel iets voor, zoals verhalen wat er over wat wij als engelen beschouwen verteld wordt! Deze vaak met vleugels afgebeeld op oude prenten en beelden. Engelen worden soms beschreven als wezens die er als compleet gouden wielen uitzien, vurig en ook weer in een zachte blauwe gloed, ook als mensen en zelfs pratende dieren. Het zijn allemaal boodschappers vanuit de spirituele sferen! in de bijbel en andere boeken kan je over de engelen lezen. Engelen worden vaak gedeeltelijk ontkend door het christelijke geloof om de reden dat men alleen god aanbidt of vereerd, vandaar dat de engelen een paar eeuwen wat aandacht betreft verbannen zijn geweest uit de kerken, men moest God vereren niet de engelen. Dus er zijn veel teksten die op engelen wijzen, maar nogmaals naar het hedendaagse christelijke geloof kan jij dat ook meteen aan God vragen omdat Hij/Zij de engelen bestuurt.Er wordt ook vaak gesproken over de engelen orde! Hieronder een korte samenvatting van Wikipedia

In het christendom hebben de theorieën van Pseudo-Dionysius grote invloed op de theologie gehad en hebben ze menig mysticus geïnspireerd. Dionysius deelde de engelen in negen rangen of orden in, waarbij hij zich liet leiden door de neoplatonische filosofie, getuige de triaden structuur van zijn hiërarchische indeling van engelen; deze indeling is algemeen geworden voor het christendom. De hoogste orde bestaat uit resp. Serafijnen, Cherubijnen en Tronen. De middelste orde wordt gevormd door Vorstendommen, Machten en Krachten. De laagste orde bestaat uit Heerschappijen, Aartsengelen en Engelen (beschermengelen).

Zij bevinden zich in steeds engere cirkels rond God. De serafijnen en cherubijnen staan hierin het dichtst bij Gods troon. Sommige theologen wijzen op het arbitraire karakter van Dionysius' indeling. Zo krijgen aartsengelen belangrijke taken toebedeeld, hoewel ze tot de laagste orde behoren, wat niet te rijmen is met hun functies.
Is het dan eigenlijk wel zo eenvoudig? Ja eigenlijk wel wie vraagt zal gegeven worden, of die heeft het al, als het ware! Je hoeft er echt geen engelen cursus voor te gaan volgen, lezen er over is voldoende.
Mediteren helpt om het contact te verbeteren, neem een naam van een engel en vraag gewoon om meer contact, het is net zo eenvoudig als het licht aanzetten. En kijk ook even naar de oudere berichten over engelen op mijn Facebook pagina Helend wandelen daar staan al veel gebeden en informatie over  hoe jij een beter contact kan krijgen met engelen , ook jouw bescherm engel! Met warme groet Pieterfranciscus #spiritueelcoach #levenservaring #engelen #beschermengelen foto Wikipedia


woensdag 24 mei 2017

can become worthy of Ruach HaKodesh, the Holy Spirit,

RABBI: After close examination, full realization of God can be achieved by anyone regardless of his race, religion or nationality. Here is a verse that confirms this point: `Elijah said, "I bring heaven and earth to bear witness that any human being, Jew or Gentile, man or woman, freeman or slave, according to his deeds, can become worthy of Ruach HaKodesh, the Holy Spirit, the transcendental experience." [Tana DeBei Eliahu Rabba 9] [Bahir II: 94]
Het is al een tijd terug dat ik het gelezen hebt, maar vrij vertaald mag naar de Thora iedereen God dienen!
Zelfs zonder bemiddeling!
De holy spirit is naar andere filosofieën dat men gerealiseerd is, waarschijnlijk na een kundaline ervaring! Men kent God meestal wel onder een van zijn vele namen. En dat is net als Bhagavan realisatie!
bron  www.equalsouls.org Rabbi and I

zaterdag 6 mei 2017

De adelaar de totem, of gids in jouw leven een inwijding!

Spirituele gids, de adelaar! Een boodschapper van de goden in de mystiek, Garuda de vogel god uit India waar Vishnu op reist. De adelaar is ook een gedaante van Zeus uit het oude Griekenland.. Maak eens kennis met deze totem, of gids in jouw leven een inwijding!

Ziel, heling,kennis van de spiritualiteit, het vermogen om dingen buiten jouw bereik te zien. Boven jouw materiële denken uit te stijgen om de spirituele waarheid te kunnen overzien of ontdekken. D adelaar komt in veel goden en mythische verhalen vanuit de hele wereld voor.
De adelaar, een boodschapper die jou verteld dat jij jouw materiële beslommeringen even moet los laten, stijg even boven je problemen uit. Kijk er eens naar als een buitenstaander! Zijn al die gedachten die jij hebt wel allemaal waar, zijn ze niet te gekleurd door jouw menselijke emoties, mensen om je heen?
De adelaar is niet alleen spirituele boodschapper maar ook degene die verteld dat ook jij eens moet aarden. Neem even de tijd om even niets te doen"ga eens aan het water zitten of op een bankje op het park, gewoon even niets anders dan naar het gras, bomen, zelfs de weerspiegeling van de bomen en de hemel in het water even te zien.
De adelaar laat zich niet zomaar als het ware uit de lucht vallen op een prooi, de adelaar bestudeert en kijkt zelfs meerdere malen, volgt het onderwerp waar zijn aandacht heengaat. En stelt zelfs terwijl hij zich als het ware laat vallen, nog de richting bij. En als laatste als de adelaar ziet dat het niet goed zit stijgt die op naar zijn positie hoog overal boven in meditatie, in volledig aandacht hangt hij daar terwijl hem toch niets ontgaat!
Als de adelaar opduikt als gids of boodschapper betekend dat de inwijding doorgaat, dat jij jezelf meer hebt leren kennen, maar dat ook jouw krachten, en magie bij elke realisatie groeit. Jij bent in contact met de hemel en de aarde, schaduw en licht, jouw duistere kanten kunnen jou echt de kracht geven om door menig dal te gaan, ontken ze niet! Laat nooit die machten in jezelf verstikken, wees eerlijk erken dat jij ze ook hebt. Dan werken ze allemaal steeds meer voor jou in plaats om jou tegen te werken Ananda Malik svami.#spiritueel #mystiek #adelaar #svami